Menu

Scheveningen

02/02/2024
No Comments
Scheveningen Haring kade

Scheveningen

Scheveningen is een populaire badplaats en een stadsdeel van Den Haag, gelegen aan de Noordzee. Het is heerlijk om deze badplaats te combineren met de stad. Den Haag heet dan ook niet voor niks “Stad aan zee” of “Mooie stad achter de duinen”. Kom vooral varen tussen stad & strand!

Strand

Scheveningen staat bekend om zijn brede en uitgestrekte zandstrand. Het strand biedt de mogelijkheid om te zonnebaden, te zwemmen, strandwandelingen te maken en diverse watersportactiviteiten te beoefenen, zoals surfen en zeilen.

De Pier

Een van de bekendste landmarks van Scheveningen is de Scheveningse Pier. De pier heeft diverse attracties, waaronder een reuzenrad, restaurants, bars en winkels. Het biedt ook een prachtig uitzicht op de kustlijn en op het Kurhaus. Het is een iconisch hotel en een historisch gebouw aan de boulevard van Scheveningen. Het dateert uit de 19e eeuw en is een architectonisch juweel.

Boulevard

De boulevard van Scheveningen biedt een scala aan restaurants, cafés en winkels. Het is een levendige plek waar je kunt genieten van een hapje of drankje terwijl je uitkijkt over de zee. Ook heeft Scheveningen nog steeds een actieve vissershaven. Je kunt langs de haven wandelen en de vissersschepen bekijken terwijl ze binnenkomen met hun vangst.

Activiteiten en evenementen

Scheveningen organiseert het hele jaar door verschillende evenementen en activiteiten. Van sportevenementen op het strand tot culturele festiviteiten, er is altijd wel iets te beleven. Het is dan ook reuze leuk om na een activiteit aan het strand, om dan aansluitend een vaartocht te doen. Op de foto zie de opstapplek aan de Haring kade, wat ongeveer 10 minuten lopen is vanaf de boulevard. Vanuit daar varen wij naar het centrum van Den Haag. Daar stap je dan af en kan je heerlijk verder borrelen of feesten.

Back to Top