Menu

Wie zijn wij?

image-box

Jan & Leonie

Een groot gedeelte van ons leven heeft altijd al in het teken van boten, zeilen,en varen gestaan. Het schippersgeslacht van Jan is daar mede de oorzaak van.

Generaties personen ( van de familienaam Persoon, wel te verstaan) hebben beroepsmatig gevaren in het Westland, voor de kost. Tuinders schepen met groente & fruit uit het Westland naar de veiling brengen. Ook ging opa zeilend met een westlander turf brengen naar Vinkenveen. Deze authentieke schepen zijn vandaag de dag in ere gerestaureerd. Wij zeilen graag nog wedstrijden met het familieschip de Antonius.

De Liefde

Bij Jan is de liefde voor boten er dan ook met de paplepel ingegoten. Hij heeft zijn eerste drie levensjaren op het water doorgebracht. Een vader als schipper , je woont op een vrachtschip, dan laten boten je niet meer los.

Van een vlot bouwen achter het ouderlijk huis tot het restaureren van een 26 meter steilsteven, het zijn allemaal mooie hobby projecten geweest. Gaandeweg werd Jan gevraagd om een motorbootje te bouwen voor een oom. Ook heeft hij een nieuwe rondvaartboot voor een ander Haags rondvaartbedrijf gebouwd. De hobby kreeg beroepsmatige vormen. De vakkennis van scheepsmotoren, restauratie van oude schepen of het ontwerpen van nieuwe boten; de jarenlange ervaringen gingen hun vruchten afwerpen. Dan is de stap logisch om te starten met ons eigen rondvaartbedrijf in Den Haag.

Het unieke van The Hague Boat is dat wij de boot zelf ontworpen en gebouwd hebben! Wil je weten hoe de bouw is gegaan en de hoe de restauratie van het 2e schip verloopt? Volg de bouw van Daisy

Naast de liefde voor boten, houden we ook van reizen…..vooral naar plekken met water. Sinds 2008 zijn we member van couchsurfing en we vinden het dan ook fantastisch om bij locals te verblijven of reizigers te ontvangen in ons huis. En kleine honderd reizigers hebben onze couch (slaapplek) wel gezien en we hebben altijd leuke ervaringen gehad.

Onze twee dochters hebben in het buitenland gestudeerd, stage gelopen, en reizen ook graag. Zo is de internationale wereld steeds meer binnen onze muren gekomen. Voor jaren waren we in de zomer een gastgezin voor internationale rechten studenten van The Hague Acadamy . Wij omarmen de expat gemeenschap in Den Haag. Persoonlijk vinden wij het heel leuk dat er allemaal verschillende culturen in Den Haag wonen. En nog leuker als jullie allemaal een keer meevaren met The Hague Boat.

Wij zijn The Hague Boat – Jan & Leonie Persoon

Wij zijn The Hague Boat
Wij zijn The Hague Boat
Wij zijn The Hague Boat
Back to Top