Menu

Boot Jane

Al in de zomer van 2010 vielen we als een blok voor Jane. Ik weet het, je moet er een beetje doorheen kijken, maar het is toch echt een beauty !  Het valt niet mee om een boot te restaureren in Den Haag. Vind maar een loods of een ruimte. Het casco is origineel gerestaureerd. Wij maken er een opbouw op. Voor een slaapplek, keuken en badkamer.

Wij willen er graag op wonen, als ons Tiny House. In Den Haag nog niet zo makkelijk om straks een ligplaats voor Jane te vinden. Maar dat is nog niet aan de orde. Voorlopig ligt Jane nog niet in het water. In de zomermaanden hebben we geen tijd, zijn wij op pad met Daisy en boot Jane ” is een hobby” zegt Jan.

boot restaureren Den Haag

Deze oude dame is meer dan 100 jaar oud en we weten niet helemaal waar ze vandaan komt. In Amsterdam had je vroeger “Directie vaartuigen” en daar heeft ze wel wat van weg.  Het mooiste aan dit schip is de achterkant. Een mooie “kont” die uit het water ophoog komt. Jan heeft er heel wat uurtje in zitten, om Jane te restaureren. Bijna elke stuk is vervangen door nieuw staal en alleen al in de strippen aan de zijkant zit heel veel uren laswerk.

Het casco en de opbouw zijn klaar en de kuip ook, wij gaan nu verder met de betimmering binnen. Zodra Jane redelijk waterdicht is gaat ze het water in. Het timmerwerk van binnen, en de stuurhut, daar zijn we ook nog wel even mee bezig…Jan is Jane ook wel eens zat, dus het gaat gestaag. Het duurt nog even voordat we met gasten een dagje kunnen gaan varen. Maar het gaat wel gebeuren!

Boot restaureren Den Haag

Back to Top